منحنی بازدهی چه کمکی به من می کنه ؟
تا بحال به این موضوع دقت کردید که ساعت هایی خاصی از روز رو تمرکز بیشتری دارید ؟یا بهتر یاد می گیرید و توانایی های فکری و جسمی تون بالاست ! این مورد در مورد بچه ها هم صدق می کنه . ما می بینیم که در زمان های خاصی از روز یادگیری بهتری , دارند و بازدهی شون بالاست !اون ساعت ها “اوج منحی بازدهی “شماست .
به این ریتم عملکرد منحنی بازدهی گفته میشه !
منحنی بازدهی تعیین می کنه که ما چه ساعت هایی از روز رو کسل و خسته و چه ساعت هایی پرانرژی و فعال باشیم . منحنی بادهی در طول روز به صورت موجی حریان داره و در طی روز منحنی 2 الی 3 بار اوج می گیره که با شناسایی اون زمان ها می تونیم بهترین بهره وری رو در طول روز داشته باشیم .
دانش آموزان هم در همین اوج گرفتن های منحنی بازدهی بهتر یاد میگیرند و حوصله ی بیشتری برای انجام تکالیف شون دارند .
حالا ببینیم به طور معمول چه ساعت هایی از روز منحنی بازدهی ما در بالاترین نقطه قرار داره : اگر روزتان را زودتر شروع کنید به اولین اوج این منحنی در قبل از ظهر خواهید رسید . اوج گیری دوم بین ساعت های 16 تا 19 بعد از ظهر اتفاق می افتد.
و در نهایت ممکن است اوج گیری سومی هم باشد بین ساعت 21 الی 1 بامداد ! دقت کردید , ی زمانهایی وقتی به رختخواب میرید , همه ی راه حل ها به ذهن تون میرسه . یا طبع شعری تون گل می کنه ! این همون اوج منحنی بازدهی شماست . نمودار زیر این مطلب رو آسونتر به شما نشون میده :
در باره بچه ها می تونیم بگیم , این اوضاع کمی فرق داره ! چرا که بچه ها , تا حدود ساعت 14 در مدرسه هستند و بعد از اون , با صرف ناهار بازدهی شون , افت می کنه و خیلی تمرکز نوشتن و خوندن ندارن ! از حدود ساعت 16 به بعد , میشه روی تمرکز بچه ها , حساب کرد .این زمان , بهترین وقت برای نوشتن مشق و یادگری مطالب جدید هست .
منحنی بازدهی خودتون رو نتظیم کنید و موفق باشید .