شرطی شدن یعنی چی ؟
با چند مثال می تونم بهتون شرطی شدن رو توضیح بدم . وقتی هر روز سر ساعت یک و نیم بعد از ظهر ناهار می خوریم , خود به خود در این ساعت اشتهای خوردن , پیدا میکنیم و تقریباً ربطی نداره که حالا واقعا بدن ما به غذا احتیاج داره یا نه !
یا وقتی سعی میکنیم که هر روز صبح ها , سر ساعت ۶ و نیم بیدار شیم و صبحانه بخوریم . اول به ساعت زنگ دار و به نظم شدید , در طول یکی دو هفته احتیاج داریم , ولی بعد این پیروزی ابتدایی , برای شما به صورت یک احتیاج در میاد . شما به طور خودکار بیدار میشید و تصمیم بگیرید که , صبحانه بخورید و بعد سر کار برید .
عادت کردن به انجام کاری ,زمان میبره و گاهی اوقات با ممارست و سختی همراهه . خصوصا اگر بخوایم بچه ها رو تربیت کنیم و عادت های خوب رو در وجودشون پرورش بدیم .
به این همیشگی شدن عادت ها , شرطی شدن گفته میشه . از این قدرتی که عادت ها دارند , میتونید در مدیریت خانواده هم استفاده بکنید .
با فرزندتان قرار بگذارید , که هر روز در زمان معینی , تکالیفش را انجام بده . به او کمک کنید تا این زمان رو حفظ کنه , بعد از چند هفته فرزندتون , نه تنها کوچکترین مشکلی با این برنامه نخواهد داشت . حتی شاید دلش بخواد مثلاً سر ساعت ۱۶ , پشت میز تحریرش بشینه و تکالیفش را انجام بده .
به این عادت ها , که برای ما همیشگی میشن , شرطی شدن میگن . همیشه سعی کنید , زمان انجام تکالیف را برای بچه ها شرطی بکنید . اولش یکم سخت خواهد بود ولی بعد خودشون با شرایط سازگار میشن .
اگر بچه ها رو خوب مدیریت کنید , می تونید زمان درس خوندن و تکلیف نوشتن اونا رو ثابت کنید , طوری که خودشون عادت کنن به موقع بشینن پای تکالیف شون .
با مراحعه به مقاله منحنی بازدهی می تونید بهترین زمان درس خوندن فرزندتون رو کشف کنید .