رابطه برقرار کردن , یه جور بازی کردن هست که بزرگتر ها با هم انجام میدن !
همون طور که هر بازی قوانین خاص خودشو داره , رابطه برقرار کردن هم یک سری قوانین برای خودش داره که اگه رعایت نشه , بازی به هم می خوره ! یکی از تله های همه گیر ارتباطی , گیرافتادن تو مثلث کارپمن هست ! جناب استیفن کارپمن این سه صلعی رو تعریف می کنه که سه تا گوشه ی خیلی مهم و کلیدی داره ! البته تو ارتباطات منظورمه !
گوشه ی اول موقعیت ناجی هست . ناجی کسی هست که تو روابط از خودش می گذره , پشتیبانی می کنه , حمایت می کنه تا آدم خوبه ی ماجرا باشه ! تا همه چی رو خوب تموم کنه ! تا حس قدرت داشته باشه ! ناجی ها معمولا نقص شخصیتی شدیدی دارن که با پشتیبانی از افراد ضعیفی مثل قربانی ها , این ضعف رو پوشش میدن !
گوشه ی دوم قربانی ها هستن .همون آدم هایی که همیشه ضعیفن و با استفاده از مظلوم نمایی شون از دیگران باج می گیرن ! هیچ وقت مسیولیت کارهاشونو به عهده نمی گیرن , هیچ وقت نمی تونن بگن من تو یک کاری قوی هستم و همیشه موضع ضعف به خودشون میگیرن تا برنده باشن !
وقتی ی قربانی بلاخره به اون مرحله از عرفان میرسه که می تونم کارامو خودم هندل کنم , حرفامو خودم بزنم , وابسته به کسی نباشم ,ناجی ها ناراحت میشن ! چون دیگه کسی رو ندارن تا ازشون حمایت کنن , کسی رو ندارن که به ناجی وابسته باشه و ناجی ازش قدرت بگیره !
گوشه ی سوم رو آزار گرها اشغال کردن . کسایی که از ناجی بودن و یا قربانی بودن خسته شدن و در صدد جبران این ضعف و ناتوانی هاشون , تصمیم به انتقام گرفتن ! ازار گرها دیکتاتور مابانه پیش میرن و تو رابطه ها معمولا ظالمانه رفتار می کنن !
قضیه اینه که ما همه مون هر سه تا این موقعیت ها رو تجربه کردیم !
یا تو روابط طولانی مدت و مداوم و یا تو یه دعوای کوچولو و جرو بحث خانوادگی و حتی دو نفره ! برای اینکه تو دیالوگ ها و مکالمه هامون احساس شکست نکنیم , معمولا بین این سه تا موقعیت می چرخیم ! هر از گاهی یکیش رو میاریم بالا تا برنده از بحث خارج بشیم ! و در نهایت هم همه با حس قربانی بودن بحث رو تموم خواهیم کرد ! نشون به اون نشون که بعد از دعواها و بحث ها , هزار تا جمله و حرف یادمون میاد که نگفتیم !
افتادن تو تله ی کارپمن روابط رو به هم می ریزه و باعث درگیری بیشتر میشه . بهتره یاد بگیریم درست و مهندسی شده بحث کنیم . مباحثه و یا حتی مشاجره مهندسی شده راه و روش های خودشو داره . در مقاله های بعدی بدر مورد اون ها صحبت می کنیم .
مرسی که وقت گذاشتی و تا آخرش خوندی .