پرسه زنی در اینترنت آیا مفید است ؟
پرسه زنی در اینترنت یکی از فعالیت های رایجِ این روزها است. در زمانه ی ما فناوری ها رشد و توسعه پیدا کرده اند. اینترنت بخش مهمی از زندگی روزمره ی است. امروزه فضای مجازی بخش جدایی ناپذیر زندگی ماست. وابستگی به اینترنت اثرات منفی و مخربی نیز دارد.
وبگردی در ساعت های کاری یکی از اثرات منفی فضای مجازی است.
بسیاری از افراد به وب گردی وابستگی دارند. به طوری که حتی در ساعت های کاری نیز به گشت و گذارهای اینترنتی می پردازند. این اشخاص نمی توانند مرز مشخصی بین وب گردی و انجام وظایف شغلی ایجاد کنند. گاه این پرسه زدن ها برای مقاصد شخصی و غیر کاری است. وب گردی در ساعت های کاری، با هدف غیرکاری، سبب کاهش کاهش بهره وری شما در محیط کاری می شود. پرسه زنی در اینترنت با فشار کاری ارتباط دارد.
رابطه ی وب گردی و فشار کاری
تحقیقات نشان می دهد بار کاری ذهنی بر پرسه زنی در اینترنت تأثیر مثبت دارد. یعنی هر چقدر که بار کاری افراد در محیط کاری بیشتر باشد ، وبگردی بیشتر می شود. برعکس آن، هر چقدر که بار کاری ذهنی افراد در محیط کاری کمتر باشد ، پرسه زنی در فضای مجازی کمتر می شود. در نتیجه می توان درمحیط های کاری، با کاهش دادن بار کاری ذهنی، گشت و گذار در سایت ها و فضاهای مجازی را کمتر و بهره وری را بیشترکرد.
چگونه بار کاری ذهنی خود را کم کنیم؟
- در تصمیم گیری های دشوار کاری، از مسئول مستقیم خود کمک بگیریم.
- در ساعت های کاری، زمان های کوتاهی برای استراحت در نظر بگیریم.
- اگر در انجام کاری نیاز به کمک و مشورت داریم، از دیگران کمک بگیریم.
- مشکلات و نگرانی های کاری خود را با مسئول مستقیم خود مطرح کنیم.
منبع: مقاله ی تأثیر بار کاری ذهنی بر پرسه زنی اینترنتی کارکنان، نویسندگان : محمود کمالی زارچ و حمیده شکاری ، پزوهش های روان شناسی اجتماعی.